המכון הישראלי להנגשה קוגניטיבית של אגודת עמי והקריה האקדמית אונו הוקם כדי לתת מענה מקצועי ומקיף לצורך בהנגשה לאנשים עם מוגבלות קוגניטיבית. אנו מאמינים כי הזכות לנגישות בכל תחומי החיים הינה זכות בסיסית גם של אנשים עם מוגבלות קוגניטיבית. הנגשת המידע והסביבה לאנשים אלה מסייעת להשתתפותם בחברה, וליכולתם להפיק וליהנות משירותי הקהילה הסובבת אותם. בכך, תורמת הנגשת המידע והסביבה להעצמתם, לעצמאותם ולשיפור איכות חייהם.
המונח "מוגבלות קוגניטיבית" מתייחס למגוון אוכלוסיות (אנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית, אנשים עם אוטיזם, אנשים עם פגיעות מוח, דמנציה, לקויות למידה, אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית), אשר המשותף להן הוא הפגיעה ביכולות לבצע תהליכים המערבים חשיבה (קושי בהבנת הוראות, בזיכרון, בהפשטה, בהסמלה, בתהליכים המערבים יכולת כמותית, בקריאה וכתיבה). קשיים אלה משפיעים על יכולתם של האנשים הללו לתפקד באופן עצמאי בחיי היומיום.
המטרה המרכזית של חוק שיוון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח (1998) היא לעגן את זכותם של אנשים עם מוגבלות להשתתפות שוויונית ומלאה בחברה. לאחר כינון החוק, תוקנו מספר תקנות בתחום הנגישות, וביניהן תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמת נגישות לשירות), 2013.
התקנות הללו עוסקות ביצירת תשתית חברתית, תודעתית, פיזית ואנושית, שתאפשר לאנשים עם מוגבלות להשתתף בקהילה בצורה מיטבית. לאור זאת, גוברת בשנים האחרונות ההכרה בצורך בנגישות לאנשים עם מוגבלות, ובכלל זאת בצורך לפתח וליישם הנגשה קוגניטיבית.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים
לאפס את כל האפשרויותcached